inspiration

Stränder i Grekland: Skala Beach på Agistri

Stränder i Grekland finns i alla dess former och erbjuder något för de allra flesta. Just stränderna är är en av alla anledningar till att jag tycker så mycket om att åka till Grekland. En plats att koppla av och att njuta på. Veckans strand är Skala Beach på Agistri som jag har besökte flera gånger det senaste åren. Agistri har blivit lite av en ö att avsluta resorna på med tanke på närheten till Aten.

Agistri är inte mer än 14 kvadratkilometer stor och ligger bara 55 minuter bort från myllret och dieselångorna i Atens största hamn Pireus. Drygt 1000 personer huserar här året runt medan flyende Atenbor berusar Agistri under veckosluten och fyller ön med betydligt fler. Särskilt många öluffande skandinaver hittar inte hit men en och annan engelsman trivs lika bra som jag på Agistri.

Stränder i Grekland Skala Beach Agistri
Stränder i Grekland: Skala Beach, Agistri. (Foto: Markus Olsson)

Agistris största sandstrand ligger i bukten vid Skala och är också helt klart öns populäraste strand. Framför allt på helgerna. Större delen av stranden är organiserad men det finns även möjlighet att lägga ut sin egna handduk i den gyllene sanden. Stranden är den grundaste på Agistri och passar barnfamiljer bra. För den som vill prova på olika vattensporter så finns det flera olika sådana att prova på också.

Ständer i Grekland Skala Beach Agistri
Stränder i Grekland: Skala Beach, Agistri. (Foto: Markus Olsson)

Mitt på stranden går en betongpir ut där många barn hoppar i vattnet. Från stranden har du även en bra blick mot hamnen och du kan ha koll på när båten kommer in.

Läs mer: mittgrekland.se’s information om Agistri (länk)

Om du går längs vägen österut i Skala så finns det flera små oorganiserade badvikar bestående av sand och stenar. Jag skulle säga att Agistri har en hel del att erbjuda den badsugne och tar du till exempel en weekend i Aten, missa inte denna pärla när det kommer till stränder i Grekland.

Läs mer: Aktuell reseinformation om Grekland från UD (länk)

OM mig

Markus Olsson mittgrekland greklandstips

Markus Olsson

Under mina öluffarresor i Greklands övärld har jag kommit att fastna för detta vackra, varma land. Jag älskar naturen, maten, musiken men framför allt det gästvänliga folket som tar emot en med öppna armar. Med mittgrekland.se hoppas jag kunna bygga uppe en webbsida med fakta och inspiration för dig som ska eller planerar att resa till Grekland.

Kategorier

Rulla till toppen