Stränder i Grekland: Aliki Beach på Paros

Stränder i Grekland finns i alla dess former och erbjuder något för de allra flesta. Just stränderna är är en av alla anledningar till att jag tycker så mycket om att åka till Grekland. En plats att koppla av och att njuta på. Veckans strand är Aliki/ Alyki Beach på Paros som jag besökte för några år sedan. Jag gillar verkligen lugnet i Aliki och de goda fiskrätterna på tavernorna här.

Stränder i Grekland: Aliki Beach Paros.
Stränder i Grekland: Aliki Beach, Paros. (Foto: Markus Olsson)

Paros har riktigt fina stränder runt om på ön. Det är bara att hoppa på en buss eller hyra ett fordon för att upptäcka dem. De flesta stränder på Paros har fin, mjuk sand och det är inte alltför bråddjupt så de flesta stränder passar barnfamiljer riktigt bra.

Stränder i Grekland: Aliki Beach Paros.
Stränder i Grekland: Aliki Beach, Paros. (Foto: Markus Olsson)

På Paros sydkust, cirka 13 kilometer söder om huvudbyn Parikia, ligger den lilla fiskebyn Aliki med ett fåtal hus men med flera tavernor. Det finns flera boenden i byn att hyra och vill du ha en riktigt avkopplande semester så är det bland annat här du ska bo på Paros. Stranden är riktigt fin och intill finns fler matställen att välja mellan. Solstolar och parasoller finns även att hyra men det finns även gott om plats att breda ut sin egen handduk.

Läs mer: mittgrekland.se’s information om Paros (länk)

Ute i vattnet guppar flera fiskebåtar som tydligt visar att Aliki är ett litet fiskesamhälle.

Läs mer: UD’s aktuella reseinformation om Grekland (länk)

MARKUS OLSSON

Under mina öluffarresor i Greklands övärld har jag kommit att fastna för detta vackra, varma land. Jag älskar naturen, maten, musiken men framför allt det gästvänliga folket som tar emot en med öppna armar. Med mittgrekland.se hoppas jag kunna bygga uppe en webbsida med fakta och inspiration för dig som ska eller planerar att resa till Grekland.


KATEGORIER

Tips Allmänt Mat och dryck Resmål Musik Stränder Artiklar Podcast