inspiration

Stränder i Grekland: Agios Sostis Beach på Serifos

Stränder i Grekland finns i alla dess former och erbjuder något för de allra flesta. Just stränderna är är en av alla anledningar till att jag tycker så mycket om att åka till Grekland. En plats att koppla av och att njuta på. Veckans strand är Agios Sostis Beach på Serifos som jag besökte för hela åtta år sedan.

Stränder i Grekland: Agios Sostis Beach på Serifos

En stor behållning på Serifos är alla fina stränder som framför allt ligger längs med ostkusten. Under högsäsong går det badbåt ifrån hamnbyn Livadi som även tar dig till små ensliga bukter eller till grottorna runt om på ön.

Stränder i Grekland Agios Sostis Beach  Serifos
Agios Sostis Beach, Serifos. (Foto: Markus Olsson)

Stränderna liksom radar upp sig längs ostkusten och strand nummer två är Agios Sostis Beach som ligger cirka sju kilometer från Livadi. Livadi är Serifos hamnby och erbjuder många boenden, tavernor och kaféer. För att ta dig till Agios Sostos Beach från Livadi tar du först huvudvägen som sedan övergår till en grusväg när du svänger av ner mot stranden.

Stranden har mjuk, gyllene sand och några par träd skänker skugga längs vattenbrynet. Stranden är oorganiserad så ta med mat , dryck och allt annat du vill inreda din strandplätt med.

Läs mer: mittgrekland.se’s information om Serifos (länk)

Stränder i Grekland Agios Sostis Beach Serifos
Agios Sostis Beach, Serifos. (Foto: Markus Olsson)

Agios Sostis är ett näs som går ut i vattnet med en bländande vit kyrka med samma namn och strand finns på båda sidor om näset. Bilen parkerar du uppe på höjden och den sista biten vandrar du ner.

Varje vecka kommer jag att ge en kort presentation av stränder i Grekland så håll utkik efter nästa veckas strand!

Läs mer: Aktuella information om Grekland från UD (länk)

OM mig

Markus Olsson mittgrekland greklandstips

Markus Olsson

Under mina öluffarresor i Greklands övärld har jag kommit att fastna för detta vackra, varma land. Jag älskar naturen, maten, musiken men framför allt det gästvänliga folket som tar emot en med öppna armar. Med mittgrekland.se hoppas jag kunna bygga uppe en webbsida med fakta och inspiration för dig som ska eller planerar att resa till Grekland.

Kategorier

Rulla till toppen