2 juli 2024
Zucchinichips med fetaostdipp
Röror & såser
Jag kan verkligen frossa i chips. Det kan till och med bli chipsmiddag när orken tryter. Det är sällan som jag gör chips själv men ibland kan det vara gott att variera sig. Som här med zucchinichips. För att få lite mängd gör jag dem i vanlig ugn annars kan man utmana micron. Lägg då en bit bakplåtspapper på en tallrik och micra dem i cirka 4-5 minuter. Ha hela tiden koll så att det inte blir sot av hela alltet.
Eftersom jag driver ut vätska med hjälp av salt så tycker jag inte att de behöver saltas mer men det är bara att låta smaken avgöra.
Eftersom jag driver ut vätska med hjälp av salt så tycker jag inte att de behöver saltas mer men det är bara att låta smaken avgöra.
Ingredienser
ZucchiniSalt
Olivolja
150 gr fetaost
2 dl grekisk yoghurt
Salt & peppar
Tillagning
Värm ugnen till 125 grader.Hyvla zucchinin i tunna skivor med en osthyvel eller mandolin. Lägg dem på skärbrädor och salta lätt. Låt dem stå och dra i cirka 10 minuter och torka sedan försiktigt av vätskan med hushållspapper. Pensla skivorna med olivolja och lägg dem på bakplåtspapper på plåtar. Låt dem torka i ugnen i cirka en timme, vänd zucchinin försiktigt och låt stå i en timme till. Öppna luckan då och då för att släppa ut fukten. Observera att ugnar kan fungera olika så ha hela tiden kolla så att zucchinin inte bränns vid.
Medan zucchinin står i ugnen gör du fetaostdippen. Smula ner fetaosten i yoghurten, salta och peppra efter smak och rör om. Förvara svalt.