Timjanbröd med fetaost

I väntan på årets avresa till Grekland passar jag på att gör en för-resa med hjälp av smak och lukt. Doften av timjan och smaken av äkta fetaost är ingredienserna som tar mig söderut för en stund. Man kan ju faktiskt resa på olika sätt även om jag föredrar att förflytta min kroppshydda rent fysik till en annan del av Europa. Ikväll blev det ett timjanbröd med fetaost som checkade in mig på flighten söderöver.

Ingredienser

25 gr jäst
2,5 dl rumsvarmt vatten
1 msk olivolja
1 tsk salt
0,5 msk honung
0,5 dl kruskakli
5 dl vetemjöl
75 gr Fontana fetost
2 tsk hackad färsk timjan

Tillagning

Smula ner jästen i en bunke och rör ut den med vattnet. Tillsätt olivolja, honung, salt, kruskakli och vetemjöl och arbeta ihop ingredienserna till en smidig deg. Låt den jäsa övertäckt i en timme.
Knåda degen lätt och forma den till en rund kaka, cirka en centimeter tjock. Dela fetaosten i tärningar och tryck ner dem i kakan och låt jäsa övertäckt i 30 minuter till. Värm under tiden ugnen till 220 grader. Pensla brödet med vatten och strö över den hackade timjan. Grädda mitt i ugnen i 15-20 minuter. När brödet har fått in färg och det låter ihåligt när du knackar på brödets botten är det färdigt.

ANDRA RECEPT SOM DU KANSKE GILLAR

Rulla till toppen