2 juli 2024
Tigania Agiorgitiki- fläsk-, kyckling- och korvgryta
Huvudrätter
Den här rätten har jag ätit ett par gånger i Grekland men aldrig reflekterat över vad den egentligen heter. Nu när jag var i Thessaloniki så var det till att skriva upp namnet på rätten: Τηγανιά Αγιωργίτικη (χοιρινό, κοτόπουλο, λουκάνικο).
Den är riktigt enkel att tillaga och smakar underbart gott. Jag äter den som den är med lite grönsaker och bröd till men kan serveras med både ris, pasta och potatis.
Den är riktigt enkel att tillaga och smakar underbart gott. Jag äter den som den är med lite grönsaker och bröd till men kan serveras med både ris, pasta och potatis.
Ingredienser (2 port)
220 gr fläskkarré170 gr kyckling
120 gr korv
0,5 gul lök
1,5 dl vitt vin
0,5 citron (saften)
1 msk senap
0,5 tsk paprikapulver
Salt & peppar
Olivolja
Tillagning
Skiva löken tunt och stek den mjuk i olivolja. Ta åt sidan.Stek fläsk, kyckling och korv i olivolja tills det är genomstekt. Tillsätt den stekta löken, paprikapulver, vin, citronsaft och senap och låt det koka ihop till en krämig sås. Servera.