Sandwich med Pulled Pork och fetaostkräm

Älskar Pulled Pork. Älskar bröd. Älskar fetaost. Då får det bli en sandwich med pulled pork och fetaostkräm.

Ingredienser

(1 port)

1 brödskiva
Pulled Pork*
Olivolja
0,5 tomat
0,5 rödlök
5 oliver

2,5 dl Creme Fraiche
75 gr fetaost
Vitpeppar

Tillagning

Om du vill göra egen Pulled Pork så hittar du receptet längst ner på sidan.

Börja med fetsostkrämen. Mosa 75 gr fetaost i en skål. Tillsätt en liten burk Creme Fraiche och rör om. Smaksätt med vitpeppar.

Stek brödskivan i olivolja så att det får en fin, gyllenbrun yta. Skiva tomaten och lägg ovanpå brödet. Skiva rödlöken tunt och lägg över tomatskivorna. Lägg på önskad mängd Pulled Pork. Klicka över fetaostkräm. Skiva oliverna och strö över smörgåsen.

*Recept på Pulled Pork

Det finns en rad olika recept på Pulled Pork men efter att ha glömt att köpa chipotlepasta (används normalt) en gång så brukar jag köra efter detta recept.

Ingredienser (4 port)

500 -700 gr fläskkarré utan ben (skinkstek går också bra att använda)
0,5 gul lök
1 vitlöksklyfta
3 msk tomatpuré
1krm vitpeppar
1 krm cayennpeppar
0,5 tsk salt
1 msk soja
3 msk olivolja

Tillagning

Värm ugnen till 150 grader.
Putsa eventuellt köttet och lägg det i en ugnssäker form. Hacka löken. Blanda övriga ingredienser i en liten skål och pressa ner vitlöken. Gnid in köttet med smeten och strö över den hackade löken. Täck formen med lock eller en bit aluminiumfolie. Tillaga köttet i mitten av ugnen i cirka fyra timmar. Köttet ska falla isär när du delar på det.

ANDRA RECEPT SOM DU KANSKE GILLAR

Rulla till toppen