Recept på müslitoppar med grekisk yoghurt och vit choklad (yoghurttoppar)

Mitt julbak fortsätter i grekisk anda även om det i denna variant kanske är lite av den mindre graden. Oavsett vad så är det ett fantastiskt julgodis med smak av syrlig grekisk yoghurt, vit choklad samt äpple och kanel.
Müslitopparna/yoghurttopparna är enkla att göra och tar inte särskilt lång tid att kladda ihop. Prova dig gärna fram med mängden yoghurt. Jag anser nog att det skulle kunna vara lite mer av den varan och kommer att lägga till en matsked nästa gång jag gör dem. För det blir garanterat en nästa gång.

Ingredienser

(15 st)

150 gr vit choklad
2 msk grekisk yoghurt (10 %)
1 tsk vaniljsocker
2 dl äppel- och kanelmüsli

Tillagning

Blanda yoghurten med vaniljsockret. Bryt chokladen i bitar och smält den över ett vattenbad eller mycket försiktigt i en skål i mikron. Bland ner lite av den smälta chokladen med yoghurten och tillsätt därefter resten av chokladen. Blanda till sist ner müslin och forma till små toppar. Dekorera med strössel om så önskas. Låt de stena i kylen innan servering.

ANDRA RECEPT SOM DU KANSKE GILLAR

Rulla till toppen