Huvudrätter
Variationen av olika pizzavarianter med färdig pizzabotten är oändliga och ikväll blev det denna variant med salt halloumin och frisk citrus.
Ingredienser
1 bit zucchini (efter smak)
100 gr halloumi
0,5 gul lök
0,5 gul paprika
0,5 citron (skalet)
oliver
färsk basilika
pinjenötter
olivolja
Tomatsås
1 burk krossade tomater
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 msk flytande honung
1 msk oregano
1 vitlöksklyfta (pressad)
1 tsk sambal oelek
Tillagning
Värm ugnen till 225 grader. Ställ in en plåt eller en baksten i nedre delen av ugnen. Medan ugnen blir varm förbereder du pizzafyllningen. Blanda i ordning tomatsåsen (kan reduceras genom att kokas i 20 minuter). En tomatsås kan göras på en rad olika sätt men det är denna jag brukar köra på. Riv zucchinin och skiva löken, paprikan, oliverna och halloumin tunt. Med tanke på att pizzan gräddas under ganska kort tid är det viktigt att skära ingredienserna tunt. Riv skalet från en halv citron. Bred tomatsåsen på pizzabotten, lägg ut grönsakerna, citronzest och halloumin. Grädda i övre delen av ugnen i tio minuter tills den fått fin färg. Toppa pizzan med färsk basilika, pinjenötter och olivolja innan servering.