Pizza med grekisk touch på färdig pizzabotten

Äntligen har pizzabottnarna landat i en butik nära mig. Sökandet är över. Dagens inhandling slutade därmed helt annorlunda än vad tanken först hade skapat. Det var med av upphetsning darrande hand som jag till slut greppade en pizzabotten (fullkorn) i det sneda kartongstället. Jag kallade omgående in alla arbetare till hjärnkontoret för att klura ut vilken fyllning pizzorna skulle få och lite loja av semestertankar landade vi zucchini, lök och oliver med bladspenat och yoghurt.

Sökandet är över i flera bemärkelser för nu finns pizzabottnarna inte bara min närbutik utan nu är pizzavalet för alltid löst, den lokala pizzerian kommer behöva efterlysa mig fortsättningsvis.

Variationen på fyllning är ju ändlös, det är egentligen bara fantasin som sätter stopp eller möjligtvis vad kylskåpet härbärgerar. Pizzabotten som har en rund, lantlig smak och ger en mer kraftig känsla än en vanlig botten kan fyllas med vad som helst. Jag kommer då fortsättningsvis ha ett litet lager av pizzabottnar här hemma för att kunna göra pizzor när andan faller på.

Ingredienser

Pizzabotten- fullkorn

Röd lök
Gul zucchini
Olivolja
Oiver Halkidiki Urkärnade
Pizzaost
Bladspenat
Äkta Grekisk Yoghurt

Tomatsås

1 burk krossade tomater
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 msk flytande honung
1 msk oregano
1 vitlöksklyfta (pressad)
1 tsk sambal oelek

Tillagning

Värm ugnen till 225 grader. Ställ in en plåt eller en baksten i nedre delen av ugnen. Medan ugnen blir varm förbereder du pizzafyllningen. Blanda i ordning tomatsåsen. En tomatsås kan givetvis göras på en rad olika sätt men denna brukar jag köra på. Skiva zucchinin i tunna skivor och stek dem i olivolja tills de fått fin färg. Skiva rödlöken tunt. Bred på tomatsåsen på pizzabotten, lägg ut zucchiniskivorna och strö över lök. Strö över pizzaosten. Grädda i övre delen av ugnen i fem-sju minuter tills den fått fin färg. Toppa pizzan med skivade oliver, bladspenat och yoghurt innan servering.

ANDRA RECEPT SOM DU KANSKE GILLAR

Rulla till toppen