Pizza med en touch av Grekland

Idag gav jag mig ut i ICA Maxi-djungeln på systematisk jakt efter Fontanas färdiggräddade pizzabottnar. Denna nyupptäckta art måste anrättas, provsmakas och katalogiseras. Med tänkt machete svingade jag armen genom hylla efter hylla, stannade upp, lyssnade, luktade och fäktade vidare. Jag klättrade till butikens högsta punkt och rekognoserade butikens rika landskap, men utan resultat. Det var uppenbart att arten inte nått denna dela av djungeln och besviken fick jag ersätta den ovanliga ”imo complevit” med tortillabröd.

Tortillapizza går snabbt att göra och är enkel att tillaga med rika variationsmöjligheter. Den här gången blev det en vegetarisk pizza med en touch av Grekland.

Ingredienser

Pizza Tortillabröd
4 msk tomatsås (finns färdig att köpa)
Gul lök
1 tomat
Bladspenat
Fetaost
Grekisk Yoghurt
Solrosfrön

Tillagning

Värm ugnen till 250 grader. Ställ in en plåt eller en baksten i nedre delen av ugnen. Medan ugnen blir varm förbereder du brödet. Bred på tomatsåsen på tortillabrödet, skiva löken tunt och lägg på så mycket du själv önskar. Skiva tomaten och lägg ovanpå löken. Smula önskad mängd fetaost över tomaten och löken samt lägg på en näve bladspenat. För över pizzan på den varma plåten/stenen och grädda i 7-8 minuter tills pizzan har fått fin färg. Toppa med yoghurt, solrosfrön och eventuellt mer bladspenat.

Rulla till toppen