2 juli 2024

Pärontzatziki- recept på tzatziki med päron

Röror & såser
Okej, det är nästan helgerån att ändra ett klassiskt tzatzikirecepet men ibland måste man ju även utmana de ultimata recepten. Jag kan äta tzatziki till i princip allt och allt som oftast står ett kärl med len och krämig tzatziki i mitt kylskåp. Idag blev det dock en annorlunda variant och istället för gurka använda jag päron. Päronet ger tzatzikin en lite sötare karaktär och jag skulle säga att det passar bra till i övrigt en ganska smakrik och / eller rökig maträtt. Salami, rökt skinka eller en kryddstark grillad rätt gifter sig bra med en pärontzatziki.

Ingredienser

500 gr grekisk yoghurt (10 %)
1 päron
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
1 skvätt vitvinsvinäger
Salt & peppar

Tillagning

Skölj och riv päronet. Krama ur överflödig vätska. Blanda päronet med yoghurten och pressa ner en vitlöksklyfta. Rör ner olivolja, vinäger och smaka av med salt och peppar. Låt Tzatzikin vila i en timme i kylskåpet.