Auberginesallad Melitzanosalata

Auberginesallad eller Melitzanosalata som den heter på grekiska kan du göra som en sallad just precis som namnet säger men du kan även mixa den till en slät röra. Vissa mixar även i valnötter i röran. Passar bra som tillbehör till grillat eller till en fiskrätt.

Ingredienser

3 auberginer
3 vitlöksklyftor
1 tsk socker
1 dl olivolja
1 citron
0,5 tsk salt
2-3 msk persilja

Tillagning

Värm ugnen till 200 grader.

Skölj auberginerna och vira in dem i aluminiumfolie. Baka dem i mitten av ugnen i cirka 50 minuter. Vrid på foliepaketen ett par gånger medan de bakas. Ta ur dem ur ugnen och skölj dem i kallt vatten.

Skär av ändarna och skalet och hacka auberginerna fint. Du kan även mixa dem i en matberedare får att få en slät aubergineröra istället. Pressa/ riv ner tre vitlöksklyftor och tillsätt socker, olivolja, saften av en citron, salt och persilja. Rör om och servera.

ANDRA RECEPT SOM DU KANSKE GILLAR

Rulla till toppen