2 juli 2024

Panerad Saganaki med citronsallad

Meze
Det här är ett recept på en dubbelpanerad Saganaki med en riktigt syrlig citronsallad till. Smaker som gifter sig fint. Vill du inte ha den skarpa syran till osten kan du tillsätta mer socker i citronsalladen. Det här är en rätt som är utmärkt som en förrätt men kan också vara en egen mezerätt.

Ingredienser (2 port)

Panerad Saganaki



150 gr Saganaki
1 ägg
1 msk vatten
Vetemjöl
Ströbröd
Salt & peppar
Olivolja

Citronsallad



1 citron
0,5 gul lök
1 knippe persilja
1 tsk strösocker
Olivolja
Salt & peppar

Tillagning

Börja med citronsalladen. Filea (ta bort den vita hinnan runt varje klyfta) citronklyftorna och dela dem i mindre bitar. Skiva löken i tunna skivor och hacka persiljan. Blanda ihop ingredienserna, sockra, salta, peppra och ringa över olivolja. Rör om och låt stå en stund.

Dela Saganakiosten i fyra delar. Vispa upp ägget tillsammans med en matsked vatten med en gaffel i en djup tallrik. Häll upp vetemjöl på ytterligare tallrik och ströbröd på en annan tallrik. Värm olivolja i en stekpanna. Doppa en bit ost i ägget och sedan i vetemjölet. Doppa därefter den mjölade ostbiten ytterligare en gång i ägget och sedan i ströbröd. Lägg ostbitarna i den varma pannan, salta och peppra. Stek i några minuter på vardera sida så att den panerade osten får en gyllenbrun färg.
Servera den varma Saganakin med citronsalladen.