2 juli 2024

Kyckling i rödvin- stifado med kyckling

Huvudrätter
Kyckling och rödvin kanske inte är den första kombinationen du tänker på men det är fin konstellation. Grytan blir mustig och ger en dovare smak. Servera stifadon med klyftpotatis eller ris

Ingredienser (4 port)

Ca 1000 gr kyckling, t ex kycklinglår
75 gr smör
250 gr steklök
3 msk Metaxa
4 vitlöksklyftor
2 lagerblad
2,5 dl rödvin
Olivolja
Salt & peppar
Bladpersilja

Tillagning

Skala löken och stek den mjuk i smöret.
Bryn kycklingdelarna i olivolja tills de har fått en fin gyllenbrun färg. Lägg över kycklingdelarna i samma panna som löken. Häll över Metxan och flambera. Pressa över vitlöksklyftorna, häll på rödvinet, lägg i lagerbladen och salta och peppar. Låt det sjuda på svag värme i 45 minuter. Garnera med bladpersilja och servera med potatis, ris eller en sallad.