Halloumi med fattoush- en fusion av det grekiska och libanesiska

Den här maträtten är en slags fusion mellan libanesisk och grekisk mat; den syrliga libanesiska fattoushen med den vita, mjuka halloumin. Medelhavsmat från två olika håll helt enkelt.

Ingredienser

(4-6 port)

2 pitabröd
1 gurka
3 tomater
1 gul paprika
1 röd lök
1 dl bladpersilja (hackad)
0,5 dl mynta (hackad)
2 vitlöksklyftor
1 msk pressad citronsaft
3 msk olivolja
Olivolja
Salt & peppar

Halloumi

Tillagning

Dela och kärna ur gurkan och tomaterna. Rens aur paprikan och skala löken. Hacka gurkan, tomaterna, paprikan och löken i små bitar.

Blanda alla grönsaker i en skål, pressa ner vitlöken och blanda ner citronsaften, olivoljan och de hackade kryddorna. Salta och peppra. Låt fattoushen vila i kylskåpet en stund. Under tiden värmer du rikligt med olivolja i en tjockbottnad stekpanna. Skär pitabrödet i mindre bitar och stek dem gyllenbruna i olivoljan. Bland ner pitabrödet i fattoushen vid servering.

Värm lite olivolja i en stekpanna. Skiva önskad mängd halloumi och stek dem några minuter på vardera sida. Servera den varma halloumin med den syrliga fattoushen.

Rulla till toppen