2 juli 2024

Favabiffar med tomatsallad

Huvudrätter
Jag har verkligen kommit att fastna för Fava och allt vad man kan använda Favan till. Idag stekte jag favabiffar och gjorde en enkel tomatsallad till. Supergott! Det här receptet har inga mängdansvisningar utan bygger helt och hållet på mängder som du själv önskar.

Ingredienser

Fava (recept se här: Fava)

Körsbärstomater
Röd lök
Kapris
Olivolja
Salt & peppar

Tillagning

Forma önskad mängd fava till pannbiffar. Stek dem i tre minuter på vardera sida i rikligt med olivolja. Favan är rätt mjuk så var försiktig när du ska vända dem.
Gör tomatsalladen medan Favan steks. Dela körsbärstomater och skiva rödlöken. Blanda tomater, lök och kapris i en skål. Ringla över olivolja, salta och peppar. Rör om. Servera.

Läs även andra bloggares åsikter om Grekland, grekisk, Fava, ärtor, mat, recept, matblogg.