2 juli 2024

Greek Salad Toast

Meze
Det här toastexperimentet blev riktigt lyckat! När fetaosten blir varm och mjuk ger den toasten en härlig krämig känsla. Det blir helt enkelt som att äta en grekisk sallad men i form av en toast. Testa och njut!

Ingredienser (2 pers)

4 brödskivor
100 gr fetaost
1 tomat
¼ röd lök
¼ grön paprika
8 skivor gurka
6 Oliver
Kapris
Olivolja
Salt

Tillagning

Börja med att förbereda alla pålägg. Skiva tomaten, rödlöken, paprikan och oliverna. Hyvla av åtta decimeterlånga skivor från gurkan. Skär fyra skivor av valfritt bröd. Jag använde grekiskt lantbröd till denna toast. Lägg brödskivorna på en skärbräda och ringla över olivolja. Lägg två brödskivor åt sidan. Smula över fetaosten på de två kvarvarande skivorna, jämt fördelat. Lägg på önskad mängd kapris och fördela sedan lök, paprika och oliver ovanpå fetaosten. Lägg på två tomatskivor på vardera brödskiva och avsluta med att fördela gurkan. Salta lätt. Lägg över de andra brödskivorna på de garnerade brödskivorna. Häll rikligt med olivolja i en stekpanna och stek dem i cirka fyra minuter på vardera sida på medelhög värme. Lyft dem försiktigt då och då för att se så att de inte bränns.