2 juli 2024
Citronpotatis- Greek Lemon Potatoes
Meze
Det här är potatisar bakade i lika delar olivolja, citronsaft och kycklingbuljong. Potatisarna suger upp den smakrika vätskan och gör insidan mjuka medan utsidan blir krispig tacka vare ugnens höga värme. Passar utmärkt till kött- och kycklingrätter.
Ingredienser (4 port)
6-7 stora potatisar1,25 dl kycklingbuljong
1,25 dl olivolja
1,25 dl saft av citron (2-3 citroner)
1 msk torkad oregano
Salt & peppar
Tillagning
Värm ugnen till 200 grader.Tvätta och dela vardera potatis i fyra klyftor (skala potatisarna om så önskas). Lägg potatisarna på ett bakplåtspapper i en långpanna. Pressa citronerna. Blanda kycklingbuljong, olivolja, citronsaft och oregano. Häll blandningen över potatisarna och blanda om ordentligt.
Baka potatisarna i mitten av ugnen i 50- 60 minuter tills de blivit gyllenbruna och vätskan har ångat bort. Vänd potatisarna ett par gånger under tillagningstiden. Salta och peppra potatisarna efter smak. Servera.