Amerikanska pannkakor med fetaostkräm och grekisk sallad

Vad gör man när Greklandslängtan blir allt för stor en grå majdag? Och vad gör man när ett intensivt sug efter pannkakor samtidigt gör sig påmint? Jo man gör amerikanska pannkakor (osötade), rör samman en enkel fetaostkräm och karvar ihop en grekisk sallad, toppar pannkakan med detta och ringlar sedan över en smakrik olivolja. Då får du inte bara suget efter pannkakor stillat utan du får även genom smakerna resa till Grekland en liten, liten stund.

Amerikanska pannkakor med grekisk sallad

Ingredienser

(4 port)

Amerikanska pannkakor

2,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
0,5 krm salt
2,5 dl mjölk
1 ägg
2 msk smör

Fetaostkräm

2,5 dl creme fraiche
100 gr fetaost
Salt & peppar

Grekisk sallad

2 tomater
1 paprika
0,5 gurka
0,5-1 rödlök
Oliver
50 gr fetaost (att toppa med)

Olivolja

Tillagning

Börja med att blanda i ordning pannkakssmeten.

Smält smöret och låt det svalna lite grann. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en skål. Tillsätt mjölken och vispa smeten slät. Vispa ner ägget och till sist smöret. Ställ smeten åt sidan.

Fortsätt med fetaostkrämen. Mosa fetaosten med en gaffel i en skål. Rör ihop fetaosten med creme fraiche och smaka av med salt och peppar. Ställ fetaostkrämen i kylen.
Skär upp grönsakerna.

Stek cirka tio centimeter stora pannkakor i en stekpanna. Stek dem gärna i lite olivolja.

När pannkakorna är klara, bred fetaostkräm över pannkakan och toppa den med grönsaker och fetaost. Ringla över olivolja och njut!

Läs mer: Förrätter med inspiration från det grekiska köket (länk)

Scroll to Top