Om Joniska öarna​

De Joniska öarna ligger längs Greklands västkust och kallas ibland ”sjuöarna” utifrån de sju huvudöarna Korfu, Paxi, Lefakas, Ithaka, Kefalonia, Zakynthos och Kithira. Kithira ligger längst söderut och gränsar till det Kretiska havet och räknas ibland till de Saroniska öarna. Utöver huvudöarna finns fler andra mindre öar som hör till ögruppen.

Öarna är förhållandevis gröna med sina olivlundar, cypresser och många pinjeträd. De östra kusterna består i regel av grunda vikar medan de västra kusterna mer eller mindre störtar brant ner i havsdjupet. Arkitekturen har i första hand venetianska influenser men inflytande finns även från både Frankrike och Storbritannien.

De Joniska öarna förför med sina färger i guldgula sandstränder, varma gröna lundar och riktigt turkost vatten och trots att de stora öarna domineras av turism så går det fortfarande att hitta små guldkorn.

I menyn ovan kan du läsa och ta del av information om de olika öarna i de Joniska öarna.

Varje grekisk ö har sin prägel och skapar oändliga möjligheter att hitta ett favoritställe att landa på. Det finns tusentals stränder, skogar, berg, karga landskap, grottor, kulturminnen, fornlämningar och framför allt vänliga öbor som gör allt för att du ska känna dig välkommen.

I menyn ovan kan du läsa om de olika ögrupperna och de olika öarna som ingår i dem, dess karakteristika och en massa ”bra-att-veta” som boenden, sevärdheter, restauranger och stränder.

Sidorna är under uppbyggnad. I dagsläget finns inte information om alla öar men mer information publiceras kontinuerligt. Välkommen tillbaka igen!

Rulla till toppen