inspiration

Grekisk musik: topp 20 airplay i Grekland vecka 51

Jag älskar grekisk musik och första gången jag rattade in radiostationen Radio 1 var på Rhodos för ett par år sedan men därefter föll den i glömska fram tills för ett tag sedan. Jag hämtar numera de mest spelade grekiska låtarna från deras hemsida och städar bort de internationella hitsen som vi ändå hör här hemma. Låtarna de anger är de mest spelade grekiska låtarna veckan före publicering.

Låten på plats nummer 3 är min absoluta favorit denna vecka. Det är Grekland för mig!

Det här är de grekiska låtar som har spelats mest i grekisk radio* vecka 51 2022:

1 Nikos Oikonomopoulos- Prepi Den Prepi

2 Konstantinos Argiros & Light- Iliovasilema

3 Natasa Theodoridou- Perafania Mono

4 Konstantinos Argiros – Afou se vrika, de s’afino

5 Giorgos Sabanis – Poios Ticheros

6 Michalis Hatzigiannis- Esi Ise Pano Ap’Ola

7 Melisses- Crayon

8 Giannis Ploutarhos – Pos Tin Eheis Dei

9 Giorgos Kakosaios – Kane Mas Ti Hari

10 Eleni Foureira- El Telephone

11 Panos Kiamos- De Se Vlepo

12 Christos Mastoras- Ego Gia Dyo

13 Nikos Oikonomopoulos – Oso Tipota Se Thelo

14 Aspa- Ela

15 Anastasia – Ligo Ligo

16 Nikiforos – Pes Mou Pou Tha me Pas

17 Nikos Apergis & Malu – Poso Poso

18 Anastasia – Mystiko

19 Ilias Vrettos- Se Kapio Minima

20 Giorgos Sabanis – Gennimeni

*Listan baseras på sändningar från utvalda grekiska radiostationer

Läs mer: Grekiska julkakor och julmusik på grekiska (länk)

Här hittar du mer grekisk musik:

Läs mer: Radio1 (länk)

OM mig

Markus Olsson mittgrekland greklandstips

Markus Olsson

Under mina öluffarresor i Greklands övärld har jag kommit att fastna för detta vackra, varma land. Jag älskar naturen, maten, musiken men framför allt det gästvänliga folket som tar emot en med öppna armar. Med mittgrekland.se hoppas jag kunna bygga uppe en webbsida med fakta och inspiration för dig som ska eller planerar att resa till Grekland.

Kategorier

Rulla till toppen