inspiration

Froutalia- grekisk omelett från Andros

Froutalia är en grekisk omelett från ön Andros i Kykladerna. Den innehåller både potatis, korv och ost vilket gör den riktigt matig. Har du möjlighet att införskaffa grekiska råvaror när det kommer till korv och ost blir den förstås mer autentisk. 

Jag fick tag på den grekiska hårdosten kefalotiri som är ganska mild i smaken men jag tänker att man även kan använda ost med lite mer karaktär. Jag fick däremot inte tag på någon grekisk korv utan använde en salsiccia som passade fint med de annars rätt milda smakerna.

Här hittar du fullständigt recept: Froutalia (länk)

OM mig

Markus Olsson mittgrekland greklandstips

Markus Olsson

Under mina öluffarresor i Greklands övärld har jag kommit att fastna för detta vackra, varma land. Jag älskar naturen, maten, musiken men framför allt det gästvänliga folket som tar emot en med öppna armar. Med mittgrekland.se hoppas jag kunna bygga uppe en webbsida med fakta och inspiration för dig som ska eller planerar att resa till Grekland.

Kategorier

Rulla till toppen