inspiration

Förslag på öluff: Aten-Serifos-Sifnos-Milos-Aten


Förslag på öluff: Aten-Serifos-Sifnos-Milos-Aten | Mittgrekland


Förslag på öluff: Aten-Serifos-Sifnos-Milos-Aten

  • Skriv ut

Öluffarrutt Aten Serifos Sifnos Milos Aten

Tänk att jag ständigt funderar på hur min nästa Greklandsresa ska se ut! Vilka platser vill jag besöka, vilka sevärdheter vill jag uppleva, vad för typ av stränder vill jag göra sandänglar på, vilken sorts vandringsleder och på vilken höjd vill jag göra fotavtryck på. Hur vill jag bo? Är det lätt att ta sig dit? Ska jag återbesök eller upptäcka helt nytt? Tankarna spretar åt alla håll och gör så tills efter årsskiftet någon gång när de börjar landa i ett slags resmönster. Ungefär som ett mönster till ett lapptäcke där form och rutor sys ihop för att skapa en helhet.

Hittills har jag luffat till sammanlagt 38 olika öar, ofta i ett logiskt mönster, ibland helt ologiskt. Men det är det som är att öluffa för mig. Jag reser dit jag har planerat och dit jag inte har programmerat min hjärna att åka till. Reseberättelser på plats och känslan där och då får också styra. Hur öluffen 2019 kommer att se ut vet jag inte än men vilka rutter jag tidigare har genomfört har jag koll på.

På sidan om att öluffa (länk) ger jag förslag på olika öluffarrutter som kanske i först hand riktar sig till dig som ska ut på öluff för första eller andra gången. Jag älskar att utgå från Aten men med en flygstol på något av charterplanen kan en öluff startas på många platser.

Det senaste förslaget på en öluff som jag har lagt upp går via Aten ner till Serifos vidare till Sifnos och sedan Milos innan båten återvänder till Aten. Det ger fantastiska stränder, magiska byar med vita sockerbitshus och möjlighet till makalös vandring. Alla tre öar är kobbar som ligger mig varmt om hjärtat. Mer om denna öluffarrutt kan du läsa här: Aten-Serifos-Sifnos-Milos-Aten (länk)

OM mig

Markus Olsson mittgrekland greklandstips

Markus Olsson

Under mina öluffarresor i Greklands övärld har jag kommit att fastna för detta vackra, varma land. Jag älskar naturen, maten, musiken men framför allt det gästvänliga folket som tar emot en med öppna armar. Med mittgrekland.se hoppas jag kunna bygga uppe en webbsida med fakta och inspiration för dig som ska eller planerar att resa till Grekland.

Kategorier

Rulla till toppen