Grekland

Fastlandet

Aten: Boende

Att hitta boende i Aten är inte svårt och det är enkelt att boka via någon av de stora hotellsajterna som booking.com. Det finns, som i alla städer, mindre trevliga områden att bo i så läs recensionerna av hotellet för att få en bild av vad andra resenärer tycker.

Under högsäsongen juni-oktober, då det är som varmast, är det förstås skönt att ha ett rum med AC så var noga med att kolla upp om det finns vid bokningen. Om plånboken är tunn och du vill spara pengar på ditt boende så får du nog räkna med att simma i svett nätterna igenom. Ett bra sätt att avsluta sin öluffarresa är med ett par nätter i Aten (läs mer om varför på Öluffa). Har du då inte bokat hotell kan en möjlighet vara att med tunnelbanan ta sig från Pireus (hamnen) till området Syntagma och där lufsa in på någon tvärgatorna. Det brukar i regel vara lätt att hitta ett lite billigare boende då.

Cecil Hotel

Cecil Hotel, Aten. (Foto: Markus Olsson)

Cecil Hotel är ett enkelt, prisvärt hotell som ligger längs med Athina Street, bara ett par minuter från Monastiraki och tunnelbanestationen. Jag har bott här ofta och personalen är trevlig och hjälpsam. Frukosten är ganska enkel men helt okej för det låga pris du betalar för rummen. Kostnadsfritt WiFi finns men har inte täckning riktigt i alla rum.

City Circus

City Circus, Aten. (Foto: Markus Olsson)

City Circus är ett hostel och ett hotell som bygger på ägarnas önskan om att skapa något som de själva skulle älska att bo på, en plats som erbjuder ett boende av hög standard och som samtidigt gör det möjligt för allaresande cirkusartister att kunna umgås, dela sina berättelser och känna att de ingår i en enda stor cirkusfamilj.

City Circus, Aten. (Foto: Markus Olsson)
Restaurang Zampano på City Circus, Aten. (Foto: Markus Olsson)

De två byggnaderna som City Circus och den tillhörande restaurangen Zampanó ligger i är daterade från slutet av 1800-talet och ses som en självskriven del av Atens historia. Byggnaderna betraktas som en symbol för grekisk arkitektur men förblev i stort sett oanvända mellan 1970 till 2011 när City-Circus-folket upptäckte dem i sökande efter det perfekta läget. Efter ett år av förberedelser och invändig ombyggnation öppnade City Circus sina dörrar sommaren 2012.

 

Rulla till toppen