inspiration

Batzina: grekisk zucchinipaj med fetaost

Batzina är är en paj utan pajskal så det blir liksom som en slags matkaka. Både ägg och mjöl gör att zucchinipajen håller ihop och det går att skära pajen i precis så stora bitar som du önskar.

Batzina
Batzina- grekisk zucchinipaj med fetaost. (Foto: Markus Olsson)

Batzina är en enkel paj att göra och tar inte särskilt lång tid samtidigt som den blir otroligt saftig och god. Zucchinipajen kan serveras både som lunch tillsammans med en sallad eller som ett mellanmål. I Grekland finns det de som till och med äter den till frukost.

Som så ofta så finns det variationer av detta recept och vissa blandar fetaost med hårdost som till exempel Graviera. Vissa använder inte citron och andra använder inte purjolök. I det här receptet använder jag både citronzest och purjolök.

Här hittar du receptet: Batzina (länk)

OM mig

Markus Olsson mittgrekland greklandstips

Markus Olsson

Under mina öluffarresor i Greklands övärld har jag kommit att fastna för detta vackra, varma land. Jag älskar naturen, maten, musiken men framför allt det gästvänliga folket som tar emot en med öppna armar. Med mittgrekland.se hoppas jag kunna bygga uppe en webbsida med fakta och inspiration för dig som ska eller planerar att resa till Grekland.

Kategorier

Rulla till toppen