inspiration

Veckans strand: Agia Anna på Naxos

Det finns få stränder som tilltalar mig så mycket som Agia Anna på Naxos. Ja, eller det finns många stränder som tilltalar mig väldigt mycket i Grekland men just Agia Anna har något som tilltalar mig SÅ mycket. Jag tror att det är en kombination av behovet av total paradisisk avkoppling just där och då samt den faktiskt riktigt fina, vita sanden i kombination av de alldeles turkosblå havet.

Agia Anna Naxos
Agia Anna, Naxos. (Foto: Markus Olsson)

Jag bor nästan alltid ute i Agia Anna när jag är på Naxos och även om det har hänt saker där under årens lopp så är det fortfarande en liten by med sin hussamling precis intill vattnet. Och tack vare sitt läge blir det därför alltid bara några steg ner till vattnet oavsett var du bor i Agia Anna.

Agia Anna, Naxos. (Foto: Markus Olsson)

En annan sekundär tjusning med Agia Anna är att hon liksom går ihop med Agios Prokopios Beach som har samma fina, vita sand och härliga vatten. Agios Prokopiso ligger strax innan Agai Anan från Naxos stad sett. Efter Agia Anna fortsätter sedan Plaka Beach som bjuder på samma fina sand och vatten.

Agia Anna, Naxos. (Foto: Markus Olsson)

I Agia Anna finns de flesta serviceinrättningarna du behöver, många boenden och flertalet tavernor och restauranger. Under högsäsong går det badbåt hit från Naxos stad, men annars är det enkelt att ta bussen ut hit. Jag har till och med vandrat fram och tillbaka Agia Anna- Naxos stad men det kanske inte är att rekommendera då större delen måste vandras längs den snirkliga asfaltsvägen med dålig sikt för vilda chaufförer.

Hitta till Agia Anna på Naxos:

OM mig

Markus Olsson mittgrekland greklandstips

Markus Olsson

Under mina öluffarresor i Greklands övärld har jag kommit att fastna för detta vackra, varma land. Jag älskar naturen, maten, musiken men framför allt det gästvänliga folket som tar emot en med öppna armar. Med mittgrekland.se hoppas jag kunna bygga uppe en webbsida med fakta och inspiration för dig som ska eller planerar att resa till Grekland.

Kategorier

Rulla till toppen