2 juli 2024

Paprikadipp med fetaost och valnötter

Röror & såser
Jag anser att man aldrig kan få för mycket av dippsåser och röror. De tillför måltiden något extra och skapar smakkombinationer som annars kan utebli. Den här dippen är en relativt söt paprikadipp som passar både till fisk- och kötträtter.

Ingredienser

4 röda paprikor
100 gr fetaost
25 gr valnötter
0,5 dl olivolja
1 msk citronsaft (saften av citron)
Salt & peppar

Tillagning

Värm ugnen till 250 grader. Dela varje paprika i fyra delar och rensa bort kärnor och väggar. Lägg paprikadelarna på en plåt klädd med bakplåtspapper och grädda dem i cirka 20 minuter högst upp i ugnen. Paprikorna ska bli svärtade i skalet. Ta ut paprikorna ur ugnen och låt dem svalna. Ta sedan bort skalet och mixa paprikorna tillsammans med olivoljan och saften av citronen.
Hacka valnötterna och smula fetaosten och blanda ner det i paprikamixen. Smaka av med salt och peppar.