2 juli 2024

Halloumismörgås med coleslaw gjord på grekisk yoghurt

Meze
Jag fortsätter min fanatiska resa med halloumin. Ju oftare jag äter den desto mer förtjust i osten blir jag. Jag gillar sältan, jag gillar konsistensen, jag gillar dess variationsrikedom. Den här gången blev det en halloumismörgås med coleslaw gjord på grekisk yoghurt. Brödet jag använder är ett mjölfritt kesobröd och receptet på det hittar du här: Kesobröd. Givetvis använder du det bröd som tilltalar dig bäst.

Ingredienser (2 port)

100 gr vitkål
0,25 rödlök
1 dl grekisk yoghurt
0,5 dl majonnäs
1 tsk dijonsenap
1 skvätt vitvinsvinäger
Salt & peppar

Tillagning

Strimla vitkålen. Skiva rödlöken i tunna skivor. Blanda allt med creme fraiche, majonnäs, dijonsenap, en skvätt vinäger och kryddor. Låt den vila en stund i kylskåpet.