Meze
Det är enkelt att göra egna halloumifries utan att använda fritös. Det är bara att steka dem i rikligt med olivolja på hög värme. Halloumin blir härligt krispig och passar perfekt som tillbehör till grillat kött och/eller grönsaker.
Ingredienser (2 port)
200 gr Halloumi
Mjöl
Vitpeppar
Olivolja
Tillagning
Dela halloumin på mitten, det vill säga där den redan är delad i förpackningen. Skiva därefter varje bit i 0,5 centimeter tjocka skivor/ fries. Häll upp vetemjöl på en tallrik och tillsätt lite vitpeppar. Blanda. Vänd varje halloumibit i mjölblandningen och lägg dem på en tallrik. Värm olivoljan i en stekpanna på ganska hög värme. Prova med en liten bit halloumi om oljan är tillräckligt varm. Är oljan det börjar det att bubbla direkt kring halloumibiten. Lägg ner halloumisticksen i oljan och stek dem tills de får en gyllenbrun färg. Vänd dem och stek klart dem på andra sidan. Ha hela tiden koll på stekytan. Jag använder en tång för att lyfta dem emellanåt för att kolla stekytan. Servera halloumin direkt när dne är klar då den är som krispigast.