2 juli 2024
Gratinerat lantbröd med graviera, rosmarin och vitlök
Bakverk
Det här är så enkelt att göra och blir supergott att servera till ostbrickan eller som tillbehör till middagen.
![](https://mittgrekland.se/wp-content/uploads/2024/07/gratinerat-lantbrod-med-graviera-rosmarin-och-vitlok-5fbbc03982806.png)
Ingredienser (1 bröd)
1 grekiskt lantbröd100 gr graviera + lite mer att riva
Färsk rosmarin
0,5 vitlöksklyfta
0,5- 0,75 dl olivolja
Flingsalt
Tillagning
Värm ugnen till 200 grader.Skär ett rutmönster i brödet men se till att inte skära ända ner i botten på brödet.
Dela 100 gr graviera i små bitar och stoppa ner det i gliporna som bildats i brödet. Tryck ner önskad mängd rosmarin i gliporna. Pressa ner en halv vitlöksklyfta i olivolja och ringla över brödet. Strö över några nypor flingsalt och avsluta med att strö över riven graviera.
Gratinera i mitten av ugnen i cirka 10 minuter eller tills brödet har fått fin gyllenbrun färg.