2 juli 2024

Kyckling med okra

Huvudrätter
Idag blev det kyckling med okra till söndagslunch. Jag kan inte påstå att jag någonsin använt okra i matlagning men det är ju en första gång för allting. Färsk okra kan vara lite knepig att få tag på i vanliga matbutiker men finns oftast i livsmedelsbutiker med medelhavs- eller mellanösterninriktning. I detta recept använde jag inlagd okra som bara behövde värmas upp. Kyckling med okra är en enkel rätt som är väldigt smidig att tillaga.

Ingredienser (2 port)

2 kycklinglår med ben
Två tomater
3 vitlöksklyftor
500 gr okra
1 msk tomatpuré
1 tsk kanel
Salt & peppar
Olivolja

Tillagning

Värm olja i en gryta och bryn kycklinglåren så att de får en fin färg. Skala och skiva vitlöken grovt och hacka tomaterna. Blanda ner tomaterna och vitlöken tillsammans med matpuré, kanel och salt och peppar och låt det puttra på låg värme i cirka 30 minuter. Lägg ner okran i grytan och låt det koka i cirka fem minuter. Om du använder färsk okra så låter du det koka tills okran har blivit mjuk. Tänk på att inte röra om efter att du har haft i okran, annars blir det bara mos av den.