2 juli 2024

Tomat- och bönsallad med blandade örter och Halloumi

Huvudrätter
Ibland är det enkla det goda och det kan vara skönt att tillaga något som inte tar en för mycket tid i anspråk. En enkel tomat- och bönsallad med den förlovade osten Halloumi går snabbt att göra och är riktigt gott. Kom ihåg att servera den direkt efter att Halloumin är färdigstekt, just precis då när osten är som godast.

Ingredienser

500 gr (ca) blandade bönor
2 tomater
0,5 röd lök
Oliver (gröna eller svarta)
150 gr Halloumi
2 msk blandade örter
Olivolja
Salt & peppar

Tillagning

Skär tomaterna i klyftor samt skiva rödlöken och blanda ner dem med den avrunna och sköljda bönmixen. Blanda ner valfri mängd av oliver, ringla över olivolja och strö över de blandade örterna. Jag använde basilika, oregano och timjan i detta recept men givetvis går det att variera beroende på vad du har hemma och gillar för smaker.
Skiva Halloumin i 0,5 centimeter tjocka skivor och stek den gyllenbruna i lite olivolja. Stick ner dem i tomat- och bönsalladen och servera direkt.