inspiration

Veckans strand: Apella Beach på Karpathos

Apella Beach på Karpathos är en av de absolut vackraste stränderna i Grekland jag någonsin har varit vid. Fortfarande. Vattnet skiftar i turkost och grönt och är sådär alldeles otroligt klart att du kan se ned till botten oavsett hur djupt det än blir. Sanden är en blandning av klappersten och grov, vit sand som ger en fängslande kontrast mot det färgrika vattnet.

Apella Beach, Karpathos. (Foto: Markus Olsson)

När jag var på Karpathos valde jag att ta mig till Apella Beach via landsvägen. På en vespa. En resa på bergsvägar med bestämda stup som talar om vad som kan hända om du kör av vägen. Det finns en sida hos mig som alltid drar mot stup och underminerade vägkanter så resan dit var lite av en kamp för fattningsförmågan.

Apella Beach, Karpathos. (Foto: Markus Olsson)

Nere vid Apella Beach finns det mörkgröna parasoller och solstolar att nyttja och på sluttingen snett ovanför ligger en taverna att förfriska sig vid. Det är alltså lätt att spendera en heldag på Apella Beach då du har tillgång till både skugga, läskande drycker och föda.

Apella Beach, Karpathos. (Foto: Markus Olsson)

Att ta sig till Apella Beach är kan alltså vara ett äventyr i sig om du väljer att ta dig dit landsvägen. Den sista biten ner till stranden kräver sin chaufför men ansträngningen är helt klart värd det när du väl kommer fram. Om du hellre tar en mer horisontell väg till Apella Beach kan du ta en badbåt från Karpathos huvudort Pigadia. Båten avgår nere i hamnen och det är en av båtarna som ser ut som en gammal skuta som tar dig till de olika stränderna längs ostkusten.

Apella Beach Karpathos
Apella Beach, Karpathos. (Foto: Markus Olsson)

Hitta till Apella Beach på Karpathos:

OM mig

Markus Olsson mittgrekland greklandstips

Markus Olsson

Under mina öluffarresor i Greklands övärld har jag kommit att fastna för detta vackra, varma land. Jag älskar naturen, maten, musiken men framför allt det gästvänliga folket som tar emot en med öppna armar. Med mittgrekland.se hoppas jag kunna bygga uppe en webbsida med fakta och inspiration för dig som ska eller planerar att resa till Grekland.

Kategorier

Rulla till toppen