inspiration

Vandring på Sifnos


Vandring på Sifnos | Mittgrekland


Vandring på Sifnos

  • Skriv ut

Efter en riktigt seg morgon med ett sjungande kylskåp som väckarklocka snörade jag till slut på mig skorna för att bege mig upp på berget för att utmana stela leder. Nog för att det lät som att kylskåpet ville följa med på en tur så fick det stanna hemma och kyla drycken till eftermiddagens återkomst. Om stela leder fick säga sitt så menar det att vandringsled nr. 6 A starta i 90 graders lutning rakt uppåt här i Kamares, men med ett sjungande kylskåps klokhet handlar det snarare om en riktigt brant lutning uppför för att komma upp till första bergskammen. Jag satte av med ambitionen att vandra till Apollonia men vid vägskälet uppe vid vattendepån valde jag istället att ta leden mot Panaghia Toso Nero och fortsatte upp på berget. På vägen mötte jag inte bara lömska bergsgetter utan även sprudlande och pratsamma amerikanskor och reserverade spanjorer. En ryska som överträdde hastighetsbegränsningen hälsade snabbt innan hon hastade vidare. Jag, mina leder och teknik satte oss och åt vår matsäck och blickade ut över klostret och havet nedanför. Ju fler vi blir desto mindre räcker den till så jag bestämde mig för att vandra tillbaka till Kamares innan vi skulle totaldippa av lågt blodsocker. Turen tog ändå drygt tre timmar och väl hemma sjöng kylskåpet en lovsong av glädje när det återsåg oss. Jag lovade att det ska få följa med på tur ett annat år. För till Sifnos kommer jag åter, det lovade jag.

Vandringsled Sifnos

Trappa mot ingenstans. (Foto: Markus Olsson) 

Vy mot Kalamares Sifnos

Kamares, Sifnos. (Foto: Markus Olsson)

Bosättning Sifnos

Gammal bosättning, Sifnos. (Foto: Markus Olsson) 

OM mig

Markus Olsson mittgrekland greklandstips

Markus Olsson

Under mina öluffarresor i Greklands övärld har jag kommit att fastna för detta vackra, varma land. Jag älskar naturen, maten, musiken men framför allt det gästvänliga folket som tar emot en med öppna armar. Med mittgrekland.se hoppas jag kunna bygga uppe en webbsida med fakta och inspiration för dig som ska eller planerar att resa till Grekland.

Kategorier

Rulla till toppen