inspiration

Vädret i Grekland- när är det som varmast?


Vädret i Grekland- när är det som varmast? | Mittgrekland


Vädret i Grekland- när är det som varmast?

  • Skriv ut

”Vi hade i alla fall tur med vädret.” Ja, oavsett vad som kan hända på en resa så refererar vi nästan alltid till vädret och dess makter och det är klart att vädret har betydelse när vi reser. En öluff eller en charterresa i Grekland i regn och drivis är förstås en annan upplevelse än en öluff eller charter i sol och värme. Frågan är då när det bästa vädret i Grekland är och när värmen är som skönast?

Jag har sammanställt medel- och maxtemperaturer på olika platser i Grekland, från Aten till respektive ögrupp och Kreta. Det ger en liten fingervisning om när solen värmer som mest men vi som varit i Grekland tidigare vet att det finns dagar med högre temperaturer än så här. En solig augustidag i Aten när luften står helt stilla i det kittelformade landskapet når temperaturen till exempel lätt 40 grader.

Väder

Källa: www.foreca.se

Jag har en gång fått mig berättat att vädret ofta tar en vändning i mitten av maj. Innan halvmånadskiftet kan vädret vara varierande och delvis regnigt medan det stabiliserar sig och ger oss riktigt fint väder under senare delen av maj och framåt. Jag vet inte om det stämmer men det året jag åkte till Grekland i början av maj så var det ganska ostadigt för att sedan bli betydligt mer stabilt och njutbart. Jag hoppas att det blir lika njutbart som oftast nu när jag sätter min fot på Atens flygplats nästa lördag.

Läs även andra bloggares åsikter om Grekland, grekisk, Medelhavet, väder, sommar, semester.

OM mig

Markus Olsson mittgrekland greklandstips

Markus Olsson

Under mina öluffarresor i Greklands övärld har jag kommit att fastna för detta vackra, varma land. Jag älskar naturen, maten, musiken men framför allt det gästvänliga folket som tar emot en med öppna armar. Med mittgrekland.se hoppas jag kunna bygga uppe en webbsida med fakta och inspiration för dig som ska eller planerar att resa till Grekland.

Kategorier

Rulla till toppen