inspiration

Vad är väl en frukost i Grekland?


Vad är väl en frukost i Grekland? | Mittgrekland


Vad är väl en frukost i Grekland?

  • Skriv ut

Det finns frukostar och det finns frukostar också finns det frukostar som intas i Grekland. Vi är många som njuter av rika frukostbufféer när vi bor på hotell, bufféer som liksom är halva hotelluppleveslen. Det blir inte riktigt så när jag reser runt i Grekland då jag som oftast bor på privata mindre boenden. Ibland fixar jag min egen frukost, ibland ingår det i rumspriset och ibland går jag ner i byn och tar en restaurangfrukost. Oavsett vilken typ av frukost det blir så är den nästan alltid njutfull av den högre graden. Det handlar inte alltid om råvarorna jag stoppar i munnen utan det kan lika gärna handla om en miljö och en magisk utsikt. Det handlar även om tid, tid att sitta länge och njuta av att vara just där. Kanske läsa en bok. Kanske bara blicka ut över havet.

Det här är just nu mina topp tre frukostar i Grekland:

1. Sikinos- krämig grekisk yoghurt med honung

Yoghurt Sikinos
Grekisk yoghurt med honung. (Foto: Markus Olsson)

2. Hydra- en slät kopp kaffe på balkongen med hustaken och havet i blickfånget

Kaffe Hydra
En slät kopp kaffe. (Foto: Markus Olsson)

3. Syros- kaffe och smörgås från den lilla luckan i väggen i Ermoupolis

Frukost Syros
Kaffe, smörgås och medskickad godsak. (Foto: Markus Olsson)

Läs även andra bloggares åsikter om Grekland, grekisk, frukost, Medelhavet, sommar, semester, reseguide, reseblogg.

OM mig

Markus Olsson mittgrekland greklandstips

Markus Olsson

Under mina öluffarresor i Greklands övärld har jag kommit att fastna för detta vackra, varma land. Jag älskar naturen, maten, musiken men framför allt det gästvänliga folket som tar emot en med öppna armar. Med mittgrekland.se hoppas jag kunna bygga uppe en webbsida med fakta och inspiration för dig som ska eller planerar att resa till Grekland.

Kategorier

Rulla till toppen