inspiration

Uppdaterad information om sevärdheter och restauranger/ uteställen i Aten


Uppdaterad information om sevärdheter och restauranger/ uteställen i Aten | Mittgrekland


Uppdaterad information om sevärdheter och restauranger/ uteställen i Aten

  • Skriv ut

Startbild Aten

Under de senaste åren har det blivit ett antal besök i Aten, både som start och avslut på en öluff men även som en weekendresa. Det är som att jag aldrig kan tröttna på den staden. Jag längtar ständigt tillbaka och älskar att vandra i bekanta kvarter samtidigt som jag uppskattar att upptäcka nya stadsdelar.

Aten är en variationsrik stad med influenser från både öst och väst, med historiska avtryck och med en nutida prägel. Och jag tror att det är just det som gör att jag trivs så bra i Aten. Livet i Greklands största stad kan vara hårt och det kan vara lättsamt, det kan vara utsatt och det kan vara tryggt och det gör att uppfattningen om Aten kan skiljas kraftigt åt hos hennes besökare.

Det finns pompösa monument att baxna under samtidigt som det kan finnas en lucka i väggen som erbjuder en fantastisk kulinarisk upplevelse. Kontrasterna är stora och de turisttäta kvarteren bjuder på en polerad upplevelse som inte behöver vara fel men det finns så mycket mer bortom dessa. Jag menar, att njuta av en middag på någon av tavernorna i Plakas krogtäta gatunät kan berika resan på samma sätt som en hemlagad glass på en medfaren sidogata någon annanstans.

Sidorna om Aten är under ständig uppdatering med sevärdheter, restauranger, kaféer, barer med mera och just nu har jag lagt till fler av alla platser som jag hittills har besökt.

Läs mer: Aten (sevärdheter, restauranger, uteställen, boenden) (länk)

OM mig

Markus Olsson mittgrekland greklandstips

Markus Olsson

Under mina öluffarresor i Greklands övärld har jag kommit att fastna för detta vackra, varma land. Jag älskar naturen, maten, musiken men framför allt det gästvänliga folket som tar emot en med öppna armar. Med mittgrekland.se hoppas jag kunna bygga uppe en webbsida med fakta och inspiration för dig som ska eller planerar att resa till Grekland.

Kategorier

Rulla till toppen