inspiration

Uppdaterad information om läget i Grekland


Uppdaterad information om läget i Grekland | Mittgrekland


Uppdaterad information om läget i Grekland

  • Skriv ut

Apollo har uppdaterat sin information angående läget i Grekland (2015-07-14). Informationen riktar sig till resenärer som har bokat sin resa genom Apollo men mycket av informationen är nyttig även för dig som reser på egen hand eller genom ett annat bolag.

Kortfattat om läget i Grekland

En uppgörelse om fortsatta stödlån till Grekland har nåtts. Det som återstår innan allt är helt klart är omröstning i bl a Greklands parlament. Apollos personal på plats i Grekland uppdaterar dem om läget flera gånger om dagen. De rapporter som Apollo får från dem och deras grekiska samarbetspartners är att allt är precis som vanligt på resmålen. Bankerna håller fortsatt stängt och Apollo har inga uppgifter på när de öppnar igen. Pengar finns i bankomaterna och kort accepteras i samma utsträckning som tidigare. Kortbetalning är dock inte lika utbrett i Grekland som i Sverige. Apollo fortsätter därför att rekommendera att de som ska resa till Grekland bör ta med lite extra kontanter. Det råder heller ingen brist på mat eller dryck. Apollo följer alltid UD:s reserekommendationer. Skulle det bli förändringar i programmet informerar de självfallet berörda resenärer.

Ministeriet för ekonomi-, infrastruktur- och turism försäkrar turister att det finns gott om mat och bensin på destinationerna i Grekland. Läs deras pressmeddelande här.

Finns det risk att maten tar slut?

Det rapporteras i media att mat och dryck kan komma att ta slut i Grekland. Apollos personal, deras samarbetspartners och grekiska turistmyndigheter säger att det inte finns någon grund för denna oro.

Finns det pengar i bankomaterna?

Ja, det finns pengar i de flesta bankomaterna just nu. Bankerna är tillsvidare stängda och Apollo har inga uppgifter på när de kommer att öppna igen. Det är osäkert om bankomaterna kommer att fyllas på under den här tiden. Därför rekommenderar Apollo att du som ska till Grekland den närmsta tiden tar med dig extra euro. Den uttagsbegränsning som finns om 60 euro gäller inte turister utan enbart grekiska bankkort. Det går bra att betala med kort, men som vanligt är det inte alla restauranger och butiker som tar kort. Ta med kontanter men använd kort i längsta möjliga mån för att hushålla med kontanterna.

Källa: www.apollo.se

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

OM mig

Markus Olsson mittgrekland greklandstips

Markus Olsson

Under mina öluffarresor i Greklands övärld har jag kommit att fastna för detta vackra, varma land. Jag älskar naturen, maten, musiken men framför allt det gästvänliga folket som tar emot en med öppna armar. Med mittgrekland.se hoppas jag kunna bygga uppe en webbsida med fakta och inspiration för dig som ska eller planerar att resa till Grekland.

Kategorier

Rulla till toppen