inspiration

Uppdaterad information om Anafi


Uppdaterad information om Anafi | Mittgrekland


Uppdaterad information om Anafi

  • Skriv ut

Vissa resmål kan liksom växa sig större och frodas i efterhand. Där och då kan det vara en trevlig upplevelse men väl hemma något år senare så har det vuxit till en betydligt mer trevlig upplevelse. Mina dagar på Anafi är just en sådan erfarenhet. Kanske kan det bero på att jag fick dela säng med en rad insekter på boendet jag hade uppe i Chora samt att alla så nödvändiga kontanter tog slut så att det på så sätt påverkade dagarna (och nätterna) där. Nu är boendet och pluringarna knappast i fokus längre utan mitt minne riktar istället in sig på den helt magiska Chora, alla fina stränder längs sydkusten och den vackraste vandring jag hittills gjort upp till klostret Kalomiotissa.

Anafi Chora 2
Chora, Anafi. (Markus Olsson)

Jag har varit alldeles för trög med att lägga till foton på sidorna om Anafi men har nu lagt till flera stycken så att det blir tydligare vilken vacker ö det är. Anafi ligger strax öster om Santorini men har inte i närheten så många besökare som systerön har. Givetvis beror det på att Anafi inte har någon internationell flygplats men även kanske på grund av att färjorna lägger till på rätt märkliga tider, som mitt i natten. Däremot tycker jag att Anafis Chora högt uppe på berget står sig ypperligt mot Santorinis Thira/Fira. Dessutom är inte kommersen alls lika märkbar på Anafi utan istället möter du en skolklass på uteundervisning utanför bageriet, grannar som samtalar längs gatorna i solnedgången och genuina maträtter på restaurangerna.

Kalamiotissa Anafi
Klostret Kalamiotissa, Anafi. (Foto: Markus Olsson)

Anafi är en lugn ö för oss om gillar bad, läsa böcker, äta gott och vandra. Det är liksom det du kan fylla dagarna med här och för mig är det mer än tillräckligt. Vill du läsa mer som Anafi kan du göra det här: Anafi (länk).

OM mig

Markus Olsson mittgrekland greklandstips

Markus Olsson

Under mina öluffarresor i Greklands övärld har jag kommit att fastna för detta vackra, varma land. Jag älskar naturen, maten, musiken men framför allt det gästvänliga folket som tar emot en med öppna armar. Med mittgrekland.se hoppas jag kunna bygga uppe en webbsida med fakta och inspiration för dig som ska eller planerar att resa till Grekland.

Kategorier

Rulla till toppen