inspiration

Två av världens 50 bästa barer finns i Aten!


Två av världens 50 bästa barer finns i Aten! | Mittgrekland


Två av världens 50 bästa barer finns i Aten!

  • Skriv ut

I torsdags presenterades årets lista över ”The World’s 50 Best Bars” där Sverige finns med på plats 44 med baren Linje Tio i Stockholm. Grekland däremot har två Atenbaserade barer med på listan; Baba Au Rum på plats nummer 30 och The Clumsies på plats nummer sex! Det bådar alltså gott inför kommande Atenweekend. Jag har ju min lilla favoritbar Brettos i området Plaka och jag gissar att dessa två barer typmässigt ligger långt ifrån den lilla, ruffa miljön bland ekfaten och flaskorna på Brettos (länk). Vi får se om jag tar mig till någon av de två barer som ligger på världens topp 50-lista.

Brettos Bar Aten
Brettos, Aten. (Foto: Markus Olsson)

The World’s 50 Best Bars (länk) är en årlig lista som helt enkelt rankar det bästa av den internationella dryckesindustrin genom att röstats fram av mer än 500 dryckesexperter från 55 olika länder. Listan representerar på så sätt den ultimata guiden till världens främsta barer.

The Clumsies, Praxitelous 30, Aten

Baren The Clumsies är utformad att locka en ung publik som gillar att dansa, hänga vid den långa baren eller koppla av i ett av de många rummen som ligger runt baren. Bland de olika rummen finns till exempel ”vardagsrummet” som är designat för att se ut som någons vardagsrum där du kan spela biljard intill biblioteket medan du blir serverad av din egen personliga bartender för natten. Cocktaillistan på The Clumsies ändras årligen och drinkarna blandas med en bas av olika syrups och grönsaks- eller fruktjuicer men det finns även mer säsongsbetonade cocktails som till och med innehåller fermenterade eller konserverade ingredienser.

Webbplats: The Clumsies

Baba Au Rum, Klitiou 6, Aten

Baba Au Rum öppnades i början av 2009 och hävdar sedan dess att de besitter det största romurvalet i Europa. Ägaren och romexperten Thanos Prunarus driver även Athens Rum Festival, Fine Drinking Magazine” och systerbaren Mary Pickford. Baba Au Rum var den första baren i Grekland som tog sig in på The World’s 50 best Bars delvis tack vare sina Avant Gardecocktails och gedigna dryckessortiment.

Webbplats: Baba Au Rum

Här hittar du barerna:

OM mig

Markus Olsson mittgrekland greklandstips

Markus Olsson

Under mina öluffarresor i Greklands övärld har jag kommit att fastna för detta vackra, varma land. Jag älskar naturen, maten, musiken men framför allt det gästvänliga folket som tar emot en med öppna armar. Med mittgrekland.se hoppas jag kunna bygga uppe en webbsida med fakta och inspiration för dig som ska eller planerar att resa till Grekland.

Kategorier

Rulla till toppen