inspiration

Turist i krisens Grekland


Turist i krisens Grekland | Mittgrekland


Turist i krisens Grekland

  • Skriv ut

Karta med pass
(Foto: Markus Olsson) 

Medan krisens klor i Grekland gräver sig allt djupare ner i människors vardag reser vi som aldrig tidigare till värmen och gästvänligheten i söder. Ofta märker vi knappt att krisen finns, framför allt inte på öarna där turismen håller kobbarna flytande, men den finns där och den påverkar både människor och företag. Vad är det då man ska tänka på som turist och framför allt när framtiden känns svajande osäker?

  • Vad säger researrangören du åker med? De har personal på plats och har goda kontakter i Grekland och kan ge dig tips på vad du ska tänka på.
  • Sveriges ambassad i Aten publicerar aktuell information om läget på sin webbplats:Ambassaden i Aten
    Skulle något drastiskt hända med det politiska läget kan du surfa in på ambassadens hemsida för upplysningar. De har även ett telefonnummer som du kan ringa dygnet runt om du hamnar i en situation du inte kan reda ut själv: +30 210 7266 100. Spara det som en kontakt i mobilen.
  • Ta med kontanter när du reser ner, framför allt om du reser vid en period då förhandlingarna med IMF hotar att stranda och läget känns ovanligt svajigt. Samtidigt är det riskfyllt att ta med hela reskassan i kontanter och när sådana rekommendationer publicerades i svensk press 2012 blev flera bestulna på hela kassan när de kom fram. Om du tar med dig mycket kontanter se till att sprida dem och ha inte allt samlat i en enda hög. Det är framför allt om Grekland utesluts ur EMU som det blir problem, det vill säga om och när Euron upphör att vara Greklands valuta.

Jag har rest till Grekland under krisens alla år och har hittills aldrig stött på problem med varken strejker eller kontantbrist, men det är förstås bra att vara om sig och kring sig just nu. Men som sagt, har du bokat din resa med en researrangör, hör med dem vilken information de har fått om situationen. Reser du på egen hand, bevaka ambassadens hemsida och scanna av nyhetsflödet på webben.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

OM mig

Markus Olsson mittgrekland greklandstips

Markus Olsson

Under mina öluffarresor i Greklands övärld har jag kommit att fastna för detta vackra, varma land. Jag älskar naturen, maten, musiken men framför allt det gästvänliga folket som tar emot en med öppna armar. Med mittgrekland.se hoppas jag kunna bygga uppe en webbsida med fakta och inspiration för dig som ska eller planerar att resa till Grekland.

Kategorier

Rulla till toppen