inspiration

Till var i Grekland ska jag åka nästa år?


Till var i Grekland ska jag åka nästa år? | Mittgrekland


Till var i Grekland ska jag åka nästa år?

  • Skriv ut

Tänk att sommaren knappt har tagit slut och här sitter jag och längtar tillbaka till Grekland. Längtar och tänker. Tänker på var jag ska åka nästa gång. Vad vill jag se? Vad vill jag uppleva? Det finns så otroligt mycket kvar att upptäcka samtidigt som det finns vissa platser jag vill återbesöka för att utforska dem ännu mer.

var åka i grekland 2

Jag har varit på 33 öar men aldrig på till exempel någon av de Joniska öarna. Är det dags för Korfu och Zakynthos? Samtidigt finns det öar kvar bland Dodekaneserna som jag inte har besökt och till Kykladerna kan jag alltid återvända för att fördjupa mig i kobbarna som ligger där. Eller är det kanske till och med dags att satsa på fastlandet? Meteora verkar vara himmelriket på jorden, samtidigt som så många älskar Peleponessos. Oj, vad det är svårt att sortera tankarna. Som tur är så har jag ju lite tid att sortera på och jag ser fram emot mörka vinterkvällar med både reselitteratur, webbens stora utbud och min slitna greklandskarta.

Inte sällan får jag frågan om jag inte ska resa någon annanstans, om jag inte tröttnar på att resa tillbaka till Grekland hela tiden. Men nej, jag skulle inte byta ut Grekland mot något annat (och jo, jag reser även till andra platser) och nej jag tröttnar aldrig på att åka dit. Jag har ju bara upptäckt en bråkdel av vad hon har att erbjuda och varje gång jag åker dit blir jag förälskad i nya platser. Jag tycker om att bli förälskad så därför tänker jag fortsätta med mina resor till både nya och gamla kärlekar.

Läs även andra bloggares åsikter om Grekland, grekisk, Medelhavet, reseguide, reseblogg, reseplanering, sommar, semester.

OM mig

Markus Olsson mittgrekland greklandstips

Markus Olsson

Under mina öluffarresor i Greklands övärld har jag kommit att fastna för detta vackra, varma land. Jag älskar naturen, maten, musiken men framför allt det gästvänliga folket som tar emot en med öppna armar. Med mittgrekland.se hoppas jag kunna bygga uppe en webbsida med fakta och inspiration för dig som ska eller planerar att resa till Grekland.

Kategorier

Rulla till toppen