inspiration

Throwback-söndag: Tinos

Throwback-söndag: Tinos

  • Skriv ut

Idag kör jag en tillbakablick på min hittills bästa öluff, år 2012. Ön är TInos och jag bodde i Chora.

”När man en gång i livet trott att man varit på den minsta nu existerande toaletten så kan det faktiskt vara så att det finns en toalett som är ännu mindre. Här är det så att jag i det vitkaklade badrummet delar dusch med en toalettstol. Hur detta är tänkt att fungera har jag faktiskt inte kunnat klura ut och hur mycket jag en försöker pressa baken in i hörnet så blir vi ändå två som duschar. Det enda praktiska med denna lösning är att vattenbehållaren till toalettstolen fungerar som en hylla för schampoflaskan. Ah, det är så det är tänkt… jag fattar. Smart.

Boendet ska, förutom Greklands minsta badrum, även erbjuda gratis wifi. Detta fungerar alldeles utmärkt nere i receptionen men högst upp i huset är det lika dött som en stor skinnbit från en sönderbränd nacke. Nikos (som alla verkar heta här) tycker detta var ytterst penibelt och tillsammans satt vi i en timme ute i trapphuset under takfönstret i 35 gradig värme och försökte förstå hur en router fungerar på grekiska. Efter en stund anslöt sig även flickvännen. Två svettiga greker, en cigarett och en svettig svensk satt och pustade och frustade medan svetten rann. Wifi fungerade inte på våning fyra men gör det säkert imorgon kunde konstateras. Efteråt bjöds det på kaffe nere i receptionen.

Även om boendets badrum är byggt för smurfar så har hotellets ägare ett hjärta som är desto större. Förutom att pumpa runt blodet ser det även till att vi få som bor här kan ta oss precis vart vi vill, få vårt kaffebehov tillfredsställt och när jag frågade om det finns ett tvätteri i närheten så svarade det ”You just ask Nikos and Nikos will get you clean clothes in the morning”. Sagt och gjort, en påse backpackersmutsiga kläder lämnades i en vit, tunn plastkasse från stadens supermarket och kom åter rena och friskt doftande.

Agia Kiriaki Beach Tinos
Kiriaki Beach, Tinos. (Foto: Markus Olsson)

Dagens vandring tog riktning öster ut bland ko-stigar, klippor och grusvägar. Stränderna närmast Chora är ganska steniga och inte så tilltalande enligt min smak. Har man däremot en timmes gång i benen så kommer man till Kiriaki Beach där sanden är len och mjuk. Viken kantas av en hel del studios och flera tavernor och en bit in i dalen ligger byn Varvara. Fortsätter man en liten bit till österut finns i nära anslutning Ioannis Beach som är lite mindre men ligger ännu mer skyddad av bergen runt omkring. Imorgon ska jag prova stränderna västerut. Nikos har precis lyckats få igång wifi på våning fyra och ett grekiskiskt och ett svenskt leende fyllde hela trapphuset.

Agia Ioannis Beach Tinos
Ioannis Beach, Tinos. (Foto: Markus Olsson)

Kvällen är nu kommen och solnedgången på Tinos har inget övrigt att önska.”

Skepp Solnedgång Tinos
Solnedgång, Tinos. (Foto: Markus Olsson)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

OM mig

Markus Olsson mittgrekland greklandstips

Markus Olsson

Under mina öluffarresor i Greklands övärld har jag kommit att fastna för detta vackra, varma land. Jag älskar naturen, maten, musiken men framför allt det gästvänliga folket som tar emot en med öppna armar. Med mittgrekland.se hoppas jag kunna bygga uppe en webbsida med fakta och inspiration för dig som ska eller planerar att resa till Grekland.

Kategorier

Rulla till toppen