inspiration

Strandläge vid Nea Makri


Strandläge vid Nea Makri | Mittgrekland


Strandläge vid Nea Makri

  • Skriv ut

Marathon beach

Marathon Beach. (Foto: Markus Olsson) 

Det blev ingen tur över till Evia den sista dagen i Grekland utan vi spenderade den vid en strand i Marathon, nära Nea Makri. Herr Thomas, eller Thomas Jr som vi fick tillskriva honom när vi förstod att den gamla farbrorn som hela dagarna satt vid ett bord och åt söt honungsmelon faktiskt var herr Thomas, skjutsade oss till stranden tidig förmiddag på vår sista soldag. Väl framme vid den ultraorganiserade stranden bjöd han oss på varsin Freddo cappuccino och öste ur sig svårigheterna med att leva i Grekland just nu. Vi satt mest och gapade stort och kommenterade då och då med hur det fungerar i Sverige. De sista dagarna kallade han oss rätt och slätt ”Sväärje” när han mötte oss. Boysen försvann lika snabbt som de klev in genom dörren. Telefonen ringde då och då och flera gånger tackade han för sig och var på väg att resa sig när han kom med en ny fråga om Sväärje och blev sittande en stund till. Efter en stund var kaffet slut och Thomas Jr åkte tillbaka till hotellet och vi rostade oss i den stekande solen i de röda solstolarna längst ut vid vattnet. Den grillade kycklingen i värmeskåpet på Ica är blek i jämförelse. Framåt eftermiddagen satt vi inlindade i våra handdukar och flämtade som svettiga hundar så vi beställde en taxi tillbaka till Nea Makri för att lapa i oss den svala luften AC:n på rummet kunde skänka oss. Den spinkiga taxichauffören berättade gladeligen historien kring Marathon hela vägen tillbaka och den blå linjen i vägen som markerar den exakta längden liksom svajade mot vägytan. Konstigt att jag aldrig reflekterat över varför det kallas för maratonlopp tidigare.

Nea Makri 3

Nea Makri. (Foto: Markus Olsson) 

Efter en lagom dos svalka, duschade vi och gav oss ut i kvällen och strosade längs strandpromenaden med målet att hitta en bra restaurang. Mat och dryck i överflöd rundade av aftonen och denna resa och nu har vi landat här hemma och jag funderar redan på när nästa tur till Grekland kan genomföras.

OM mig

Markus Olsson mittgrekland greklandstips

Markus Olsson

Under mina öluffarresor i Greklands övärld har jag kommit att fastna för detta vackra, varma land. Jag älskar naturen, maten, musiken men framför allt det gästvänliga folket som tar emot en med öppna armar. Med mittgrekland.se hoppas jag kunna bygga uppe en webbsida med fakta och inspiration för dig som ska eller planerar att resa till Grekland.

Kategorier

Rulla till toppen