inspiration

Stränder, stränder, grekiska stränder…

Stränder, stränder, grekiska stränder…

  • Skriv ut

Jag vet att jag upprepar mig. Jag vet att jag gång på gång skriver om Greklands fantastiska stränder. Man jag tänker som så, att om något är så pass bra, då tåls det att upprepas. Därför kommer jag att skriva om stränder igen, och igen och igen… som nu.

En kollega sa till mig en gång att man inte behöver åka till Asien för att få uppleva exotiska stränder med kritvit sand och turkosblått, klart vatten. En synbild som får en att vilja tumla runt som ett obstinat vattendjur. Stränderna finns i Grekland. Jag har aldrig varit i Asien men jag har varit i Grekland och håller därför med. För det är ju så. I Grekland kan du uppleva de bildsköna stränderna som du knappt tror existerar. Varje strand är på sitt sätt unik och när du kommer till en ö eller befinner dig längs kusten på fastlandet, passa på att ta en tur för att upptäcka stränderna i din närhet. Grekland har hela 15 000 kilometer kust att utforska vilket går att omvandla till cirka 30 000 stränder. Det finns att upptäcka med andra ord och jag har nog att göra resten av mitt liv.

Här kommer ett axplock av stränder som jag har spårat upp på mina öluffarresor.

Iraklia Vorini Spilia Bay
Vorini Spilia Bay, Iraklia. (Foto: Markus Olsson)
Avlägsna Spilia Bay på den lilla ön Iraklia gör ingen besviken. Oftast får du hela stranden för sig själv om du knallar dit på förmiddagen
.

Pori Beach Koufonissi
Pori Beach, Koufonissi. (Foto Markus Olsson)
Koufonissi har bland de finaste stränderna i Grekland att skryta med. Den största stranden heter Pori Beach och lämnar inget övrigt att önska.

Psaraliki Beach Antiparos
Psaraliki Beach, Antiparos. (Foto: Markus Olsson)
En av mina favoritplatser är Antiparos som med sina fina stränder och klara vatten är ett paradis för strandälskare.

Megalos Mourtias Alonissos
Megalos Mourtias Beach, Alonissos. (Foto: Markus Olsson)
En annan favoritplats är Alonissos i ögruppen Sporaderna. Här är det framför allt det turkosa vattnet som gör stränderna magiska.

Kastraki Beach Naxos
Kastraki Beach, Naxos. (Foto: Markus Olsson)
Naxos gör ingen besviken och det gäller synnerligen stränderna. Kastraki Beach är inget undantag.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

OM mig

Markus Olsson mittgrekland greklandstips

Markus Olsson

Under mina öluffarresor i Greklands övärld har jag kommit att fastna för detta vackra, varma land. Jag älskar naturen, maten, musiken men framför allt det gästvänliga folket som tar emot en med öppna armar. Med mittgrekland.se hoppas jag kunna bygga uppe en webbsida med fakta och inspiration för dig som ska eller planerar att resa till Grekland.

Kategorier

Rulla till toppen