Stränder i Grekland: Massouri Beach på Kalymnos

Stränder i Grekland finns i alla dess former och erbjuder något för de allra flesta. Just stränderna är är en av alla anledningar till att jag tycker så mycket om att åka till Grekland. En plats att koppla av och att njuta på. Veckans strand är Massouri Beach på Kalymnos som jag besökte förra året.

Stranden i Massouri är en av få stränder på Kalymnos som till stor del består av sand och inte av klappersten. Däremot ligger klapperstenen som botten när du kliver ut i vattnet varför badskor kan vara skönt att bära. På flera ställen har man dock lagt ut sandsäckar som gör det enklare att gå ut i vattnet.

Stränder i Grekland Massouri beach Kalymnos
Massouri Beach, Kalymnos. (Foto: Markus Olsson)

Stranden är organiserad med allt vad det innebär och tavernor och kaféer finns i närheten. Under högsäsong kan det bli ganska fullt vid den här stranden och det gäller att vara ut i god tid. Utrymmet för att skapa en egen strandplats med handduk är begränsat och den något grunda stranden upptas till stor del av solstolar. Den stora fördelen är att solstolarna är gratis om du beställer av den tillhörande tavernan (uppgift från 2022).

Massouri beach Kalymnos
Massouri beach, Kalymnos. (Foto: Markus Olsson)

Rakt över Massouri Beach ligger den lilla ön Telendos och om du vill åka över till den lilla bilfria ön så går det dagsturer ifrån grannbyn Myrties. Båtturen tar bara tio minuter.

Läs mer: mittgrekland.se’s information om Kalymnos (länk)

Det sägs att öarna en gång i tiden har suttit ihop och att en stor jordbävning skilde dem åt med en mytomspunnen sjunken stad däremellan. Vad jag vet finns det ingen som i dagsläget kan peka ut staden på botten men visst är tanken lite kittlande?

Massouri Kalymnos
Trappa ner till Massouri Beach, Kalymnos (Foto: Markus Olsson)

Hitta till Massouri Beach på Kalymnos:

Läs mer: UD’s aktuella reseinformation om Grekland (länk)

MARKUS OLSSON

Under mina öluffarresor i Greklands övärld har jag kommit att fastna för detta vackra, varma land. Jag älskar naturen, maten, musiken men framför allt det gästvänliga folket som tar emot en med öppna armar. Med mittgrekland.se hoppas jag kunna bygga uppe en webbsida med fakta och inspiration för dig som ska eller planerar att resa till Grekland.


KATEGORIER

Tips Allmänt Mat och dryck Resmål Musik Stränder Artiklar Podcast