inspiration

Spellista och reseplanering för Grekland

Spellista och reseplanering för Grekland

  • Skriv ut

Nu när det är mindre än en vecka kvar tills jag åker till Grekland börjar detaljerna ta form. Från det att reseplaneringen varit en grov skiss börjar nu konturerna synas och ett motiv börjar träda fram. Det är nästan som att skapa en målning. Jag startar med ett skissblock och drar vissa linjer med en mjuk blyerts, suddar, gör om, drar nya streck. Skrynklar ihop pappret, börjar på nytt, plockar upp det gamla för att till slut landa i ett motiv som tilltalar mig. Det här är nästan det bästa med att resa, att låta fantasin sätta en grundtanke som sedan utvecklas till en färdplan. Men själva reseplaneringen består inte bara i att skapa en resrutt, boka hotell och kolla färje- och flygtider. Reseplanering för mig består också av att skapa ett soundtrack som får utgöra en trogen respartner när vännerna återvänder till Sverige och jag fortsätter luffen på egen hand. Det är inte bara syn- och smakintryck utan även hörselintryck och ljudminnen som skapar min resa. Därför gör jag alltid en spellista med aktuell musik som får ackompanjera min tid på färjor och sena kvällar innan läggdags. För mig är det viktigt att få en känsla för vad som spelas i Grekland just nu och därför blir det topp 20 vecka 20 i Grekland* som landar i min telefon. Jag vill väva in de grekiska hitsen med övrig lättsmält musik och få en bred blandning av grekisk melankoli och tuggummipop.

Topp 20 Grekland vecka 20

1. Lean On- Major Lazer, Snake & MO
2. Firestone- Kygo & Conrad
3. Oniro- Nikos Vertis

4. As Ine Psema- Kings

5. See You Again- Wiz Khalifa & Charlie Puth
6. Walk- Kwabs
7. Mpes- REC

8. FourFiveSeconds- Rihanna, Kanye West & Paul McCartney
9. Love me like U do- Ellie Goulding
10. Prin Peis S’Agapo- George Sampanis

11. Terma- Giorgos Mazonakis 

12. Elastic Heart- Sia, The weeknd & Diplo
13. Heartbeat Song- Kelly Clarkson
14. Take Me To Church- Hozier
15. Hold Back The River- James Bay
16. Easy- Livin R, Zee & Louise Carver
17. All About It- Hoodie Allen & Ed Sheeran
18. I Really Like You- Carly Rae Jepsen
19. Thinking Out Loud- Ed Sheeren
20. Earned It- Weeknd

*Listan baseras på albumförsäljning, nedladdningar, speltid i radio, streaming och social interaktion på bland annat Facebook, Twitter, VEVO, YouTube, TIDAL, Spotify, Rdio.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

OM mig

Markus Olsson mittgrekland greklandstips

Markus Olsson

Under mina öluffarresor i Greklands övärld har jag kommit att fastna för detta vackra, varma land. Jag älskar naturen, maten, musiken men framför allt det gästvänliga folket som tar emot en med öppna armar. Med mittgrekland.se hoppas jag kunna bygga uppe en webbsida med fakta och inspiration för dig som ska eller planerar att resa till Grekland.

Kategorier

Rulla till toppen