inspiration

Snabbtåg mellan Aten och Thessaloniki

Den 18 januari anländer de nya snabbtågen, kallade ”White Arrow”, till Grekland med ambitionen att göra vissa tågsträckor betydligt kortare… tidsmässigt alltså. Tågen, som kommer kunna hålla en hastighet på 200 km/h, kommer i första hand att trafikera sträckan Aten- Thessaloniki med en restid på under tre timmar och 15 minuter mot nuvarande strax över fyra timmar. Tågen har en kapacitet att kunna ta totalt 600 passagerare och tågsetet mellan Aten och Thessaloniki kommer att ha nio vagnar, fyra ekonomiklass och tre förstklassiga sektioner, tillsammans med en bar och restaurang.

Jungfruresan mellan Greklands största orter kommer att genomföras 25 mars vilket sammanfaller med två hundraårsdagen av starten av Greklands självständighetskrig från det ottomanska riket 1821.

Nu blir det till att åka tåg vid nästa Greklandsbesök!

Fullständig artikel hittar du på greekreporter.com (länk).

OM mig

Markus Olsson mittgrekland greklandstips

Markus Olsson

Under mina öluffarresor i Greklands övärld har jag kommit att fastna för detta vackra, varma land. Jag älskar naturen, maten, musiken men framför allt det gästvänliga folket som tar emot en med öppna armar. Med mittgrekland.se hoppas jag kunna bygga uppe en webbsida med fakta och inspiration för dig som ska eller planerar att resa till Grekland.

Kategorier

Rulla till toppen