inspiration

Skordalia- grekisk vitlöksdipp


Skordalia- grekisk vitlöksdipp | Mittgrekland


Skordalia- grekisk vitlöksdipp

  • Skriv ut

Idag blev det till att ta vitlöksdippen till en annan nivå. Till en krämig och intensiv nivå. Det blev en Skordalia. Skordalia är en grekiska röra på vitlök och potatis som passar bra till både fisk, kyckling och kött. Själv föredrar jag att bre ett tjockt lager skordalia på en bit surdegsbröd toppad med ett par tomatskivor.

Tre brödskivor senare går jag omkring som i en vitlöksdimma och till och med katten håller sig på avstånd.

Receptet hittar du här: Skordalia

Skordalia
Skordalia. (Fotoi: Markus Olsson)

OM mig

Markus Olsson mittgrekland greklandstips

Markus Olsson

Under mina öluffarresor i Greklands övärld har jag kommit att fastna för detta vackra, varma land. Jag älskar naturen, maten, musiken men framför allt det gästvänliga folket som tar emot en med öppna armar. Med mittgrekland.se hoppas jag kunna bygga uppe en webbsida med fakta och inspiration för dig som ska eller planerar att resa till Grekland.

Kategorier

Rulla till toppen